"Тоника СВ" - с концерт за рождения ден на Диомов

След близо 20-годишен разкол "Тоника СВ" буквално възкръсна и изригна с пълна сила на сцената на препълнената с фенове от всички възрасти зала 1 на НДК.

Поводът - концерт по повод 70-годишнината на композитора Стефан Диомов.  

Милица, Ралица, Тео, Драго и Ваня Костова си подадоха ръка, заедно с Диомов, въпреки жестоките думи, изказани помежду им публично през последните десетилетия. Време, в което освен тях, най-много е загубила публиката, отраснала с незабравимите шлагери "Те се скитаха в полето..", "Един неразделен клас", "Моята малка дъщеря Мария...", "Сутрин рано", "Още има люлякови нощи...", "Не се сърди...", "Обич", "Хей, запази последния танц", "Къде си, лято"... И това са само малка част от песните, които може да запее всеки втори българин.

За съжаление, само 4-5 от тях прозвучаха по време на концерта, тъй като той бе съставен само от композиции на рожденика.  

Преди появата на великолепната петорка, свои мини рецитали направиха Тони Димитрова и Ваня Костова. Двете изпълниха и чисто ново дуетно парче на Стефан Диомов.

"След градската музика", една от емблематичните песни на "Тоника СВ", беше представена от детската вокална група "Врабчетата".

Силен завършек на вечерта бе съвместното изпълнение на артисти и публика на песента "За старата любов". Диомов призна, че това е една от любимите му мелодии, за която е създал над 10 аранжимента.

По-рано юбилярът направи и друго признание - че неговият вдъхновител е Тончо Русев, наричайки го "великолепен композитор на популярна музика". 

А голямата новина за всички, които не успяха да зърнат "Тоника СВ" на живо, е, че групата започва турне из няколко града. Финалът ще бъде през ноември с концерт отново в зала 1 на НДК. Има обещание и за нов албум.   

Добавете коментар


Защитен код
Обнови