Архитекти наградиха най-добрите сред тях на коледно парти /снимки/

Як коледен купон си направиха бургаските архитекти на 17 декември вечерта.

Мястото на събитието бе култовата „Пивоварна“, а проектантите, загърбили на няколко часа АutoCAD-а, дефилираха по бляскави тоалети.

Коледното парти бе и поводът да бъдат наградени тези, които са пожънали най-голям успех през годината, както и да бъдат направени подаръци на юбилярите.

85-години е навършила доайенката на архитектурното братство в Бургас – арх. Дунка Герганова. „Духът ми не е остарял, остарява само тялото. Когато чертожната маса остане празна, трябва да знаете, че трябва да продължите да работите. \в старостта не трябва да си почивате и да играете карти. Трябва да си създадете работа. Всички архитекти имаме какво да правим, ние можем да рисуваме, да пишем. За мен е писането, по този начин се поддържам.

Когато станах на 80 години, реших да си върна печата, но само час по-късно го поисках отново, защото ми бе възложен проекта на църквата във Везенково“, разказа арх. Герганова.

Отличен за проектантките си успехи бе екипът на арх. арх. Ирена Христова-Дончева за реконструкцията на жп гара Бургас, която спечели награда в конкурса „Сграда на годината“.

Наградени бяха и проектантите от "ОББ Контролинг", арх. Десислава Стоянова, арх. Мариана Сърбова, арх. Петя Танъмова за реконструкция на Магазия 1, която също спечели приз на „Сграда на годината“.

Текст и снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови