На чаша вино с шефката на съда: За прозрачност и диалог /снимки/

Председателят на Бургаския окръжен съд Боряна Димитрова покани журналистите, за да обсъдят съвместната работа

Председателят на Бургаския окръжен съд Боряна Димитрова покани на чаша вино и баница журналистите, за да обсъдят съвместната си работа. Тя изрази добронамереност и желание за съдействие на медиите, за да има една прозрачност на процесите, както и по-добра комуникация. На хората трябва да бъде преведено на достъпен език, какво иска да каже съдът със своите актове. Около тази теза се обединиха и представителите на медиите и съдия Димитрова. 

Журналистите представиха проблемите, които срещат при работата си с магистратите, но и отчетоха съществен напредък в отношението към тях. Те пожелаха повече отвореност на съда и възможност за снимки в съдебната зала.

Именно с цел прозрачност бе отворена и рубрика в сайта на Бургаския окръжен съд.

Ето какво пише в страницата съдия Боряна Димитрова:

Поводът, по който организираме тази рубрика е желанието за прозрачност и диалог с Вас, обществеността, като активен участник в съдебните процеси и случващото се днес!

Съдебната система е често непозната. Липсва информираност сред публиките за процесите и принципите на правораздаване. Нашият труд се основава на фактите и правото от страниците на делата. Понякога нашите мотиви за взети определения и решения остават неразбираеми и неразбрани. Затова е нужно да говорим открито за съдебния процес. Какво се случва в съдебните зали и защо така протичат делата, за да опознаем и изграждаме устоите на един правдив и информиран свят! 

Ние винаги сме се стремили да работим за повишаване на познанията на обществото за правото и вярваме, че чрез тази рубрика, ще може да изясним правната същност на много актуални проблеми; заедно да изследваме и осмисляме правния процес. Ще се опитаме да представим теми и явления, наблюдавани тенденции и провеждани практики.

Текст и снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови