Откри новото убежище на арт обществото в Бургас - Арт студио R&M 

Приложници, дизайнери, бижутери и всеки, докоснат от изкуството от тази вечер има ново убежище в Бургас. Това е Арт студио R&M, на ул. Отец Паисий №3.

С много любов двете собственички на бутиковото студио представят произведенията на талантливи творци.

Женя Гайтанджиева и Росица Станкова са се наели с нелеката задача да направят галерия за млади автори в сърцето на Бургас. 

Вложили са много усилия, за да изглежда помещението модерно, креативно и същевременно уютно място, където всеки може да открие своето бижу, картина, декорация, любим аксесоар и идеалния подарък за всеки повод. Задачата е нелека, защото галериите трудно оцеляват в свят, препълнен с евтини китайски стоки, чиито предлагане е огромно. 

Росица е приложник и народна певица, а Женя е пиар по професия, автор на блог, дългогодишен журналист, а двете заедно двете се занимават с организиране и на събития. 

„В днешно време обаче базарите са много „модерни” – истинските творци биват засенчвани между щендерите с евтини стоки…

Винаги сме бягали от касовото, евтиното и затова решихме да създадем нашия малък свят, малък, но изпълнен с красота!“, коментира Женя Гайтанджиева.

Довериха им се не малко на брой бургаски, софийски и варненски автори. 

На откриването присъстваха депутатките от ГЕРБ Диана Йорданова и Диана Саватева, които бяха изкушени от произведенията на изкуството и си тръгнаха, сдобили се с някои от тях. 

Присъстваха и много журналисти от местните и централни медии, колеги на Женя Гайтанджиева.

На откриването бяха и много от авторите, доверили се на арт ателието. Сред тях бе и украинката Людмила Пилипенко, дизайнер на уникални бижута.

Интерес сред гостите предизвикаха ароматни свещи-уникати, изработени като капучино, виенско кафе и тарталети, изрисувани с икони бутилки с вино, бижута с хербаризирани цветя и епоксидна смола, декоретивни великденски яйца, дървени играчки.

Текст и снимки burgasdream.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови