Вижте, кой ни помогна за големия триумф на Евровизия

„България не е малка, ние сме победители!“, заяви 17-годишният ни талант, но призна, че е е очаквал победа. Кристиян постигна най-доброто класиране на страната в престижния песенен конкурс

Португалия е големият победител на песенния конкурс "Евровизия 2017". България обаче ликува заради изключителното представяне на нашия изпълнител Кристиян Костов, което заедно с това на 27-годишния португалски победител Салвадор Собрал, се открои след всички останали на голямата сцена в Киев. 

17-годишния ни изпълнител постигна най-доброто класиране на страната в престижния песенен конкурс

Прочувственото изпълнение на португалеца на песента "Любов за двама" спечели сърцата на публиката и събра най-много точки.

България постигна най-доброто си класиране за всички времена в международния конкурс за песен на Евровизия". С общо 615 точки Кристиан Костов с песента " Beautiful mess" нареди страната ни на второ място. Нашето момче се класира на второ място и при гласовете на журито, и от телефонното гласуване. 

При гласуването българите дадоха своите 12 точки на Австрия. Страната ни пък бе подкрепена от 5 държави, сред които Норвегия, Естония и Беларус. Точки получихме и от Албания, Молдова, Белгия и Румъния.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови