“Х-фактор”-ът Славин става роб на Саня

От всички участници в „Х-фактор” най-прецакан е победителят,

коментират хора от музикалния бранш. Голямата награда в шоуто е договор с „Вирджиния рекърдс”, а изтекло в интернет негово копие показва, че най-харесваният от публиката изпълнител всъщност ще се превърне в роб на Станислава Армутлиева за четири години, пише bliz. Без дори да му се издаде албум! 

В заверата за заробването на таланти обаче заедно със Саня са и Нова тв, които така са структурирали предварителния контракт, че директно хвърлят кандидат-звездите в ръцете на „къдрокосия октопод”. Или КОЯ-то на шоубизнеса, както още я наричат.

Всъщност договорите, които участниците в «Х-фактор” подписват, са цели три: Един предварителен с явилите се на кастинга с Нова тв. Втори официален с избраните да продължат след предварителната фаза - отново с Нова. Третият вече е директно с «Вирджиния рекърдс”. Той важи за 12-те участници, които са избрани за финалната фаза на шоуто, и се подписва на последния етап от тренировъчните лагери. 

В една от клаузите на договора с Нова тв пише: "Участникът се съгласява и разбира, че целта на Предаването е да бъде намерен изпълнител и/или група изпълнители (състояща се от 2 (двама) или повече изпълнители (наричани по-долу «Група”), който/които да подпишат договор за награда с Избрана музикална компания." В друга пък се казва: "Участникът се съгласява да продължи участието си в Предаването в случай, че бъде избран/класиран за съответния етап и декларира, че към датата на подписване на настоящото споразумение е подписал Договор за награда с Избраната музикална компания“. 

Особеното е, че въпросният договор с Нова тв се връчва, ако преминеш втория кастинг - седмици преди началото на третия, когато пък се дава договорът с музикалната компания. Т.е. изпълнителят е в нарушение на договора с Нова тв още при връчването му, а след това е задължен да подпише договора с «Вирджиния рекърдс” под претекст, че вече е подписал първия.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови