Метъл за смет: Рокери ще чистят Бургас от боклука за четвърти път 

Рок-фенове ще чистят Бургас от боклука. Инициативата, превърнала се вече в традиция, е на музикантите от група Grimaze (виж ТУК), които за четвърта поредна година тръгват на турне, озаглавено „Метъл за смет”. Турнето включва концерти и събития за почистване на отпадъци в 9 български града, като освен Бургас това са и Варна, Севлиево, Плевен, Русе, София, Стара Загора, Велико Търново и Пловдив.

"Дойде времето за МЕТЪЛ ЗА СМЕТ 4 - турнето, в което комбинираме концерти със събития за почистване на отпадъци, покрай инициативата Да Живеем в Чистота, която започнахме съвсем на шега преди година и половина с бандата ни - GRIMAZE. От активностите ни до сега сме събрали и почистили над  350   000 литра отпадъци. Идеята, за който не знае е, че вечерта свирим в даден град, след което на другия ден отиваме с хора от публиката и други желаещи и почистваме предварително уговорено замърсено място", каза за БургасИнфо Мелина Крумова от GRIMAZE.

Концертът на Grimaze в Бургас ще се състои вечерта на 31 март, четвъртък, в "Бар без име" заедно с CRIMENA и Soulcore. Почистването ще е на следващия ден 1 април от 13:30 часа, а мястото - горичката до Атанасовското езеро, в която всички доброволци могат да се включат.

Миналата година групата, заедно с фенове, почистиха   плажната ивица започваща от Сакса Бийч в посока Солниците, а преди това   боровата горичка край „Меден рудник“. 

“Казват, че човек е това, което оставя след себе си. Макар че с бандата не изхвърляме отпадъци в природата, един ден решихме, че не можем просто да се разхождаме, да се радваме на слънцето и да подминаваме целия този боклук навсякъде. В този ден събрахме първите си няколко чувала отпадъци и чувството беше толкова яко, че го препоръчваме на всички” – казват от GRIMAZE.

Чували и ръкавици за почистване се осигуряват от група GRIMAZE. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови