Омбудсманът на Бургас се намеси за връщане на парите за отменения концерт на Smokie

След големия гаф на организаторите на концерта на рокдинозаврите Smokie, който веднъж бе отложен, а след това отменен, издънките продължават.

Излъганите меломани не могат да получат парите, които са платили за билетите си.

Със съобщение, поставено в сградата на Държавна Опера Бургас, феновете бяха информирани, че в периода от 1 до 30 март ще могат да получат възстановяване на сумата, заплатена за билет. След неуспешни опити да върнат парите си обратно, гражданите са предприели действия и сигнализирали различни институции, в това число Комисия за защита на потребителите.

Част от измамените фенове са се обърнали и към омбудсмана на Бургас Тодор Стамболиев.

Ето какво съобщи Тодор Стамбелиев:

По този повод при мен постъпи Жалба с вх. № 9400- 92/07.03.2018 г. В нея жалбоподателят ме моли за съдействие относно възстановяване на средствата, заплатени за концерта.

На следващия ден с писмо изх.№ 9400-97/08.03.2018 год. потърсих контакт по електронната поща с организаторите на концерта  „ЛИВЛОВ“ ООД,  като в писмото си до тях, поисках разясняване на  ситуацията, както и отговор на въпросите как и от кого потърпевшите да си получат парите.

Днес, на 14.03.2018 г., по електронната поща, получих Уведомление от дружеството. В него ме уверяват, че в момента дружеството е в процес на финализиране и уточняване на финансовите отношения с „ТИКЕТ ПРО БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, по подписания между тях договор. Ангажират се, в разумен срок, след уреждане на отношенията си с „ТИКЕТ ПРО БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, да бъдат възстановени всички суми по закупени билети за отменения концерт на „Smokie” за 09.02.2018 год.

От дружеството, организатор молят всеки заинтересован гражданин да изпрати данните си на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Дано информацията достигне до всеки закупил билет за отменения концерт!

Текст: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови