Преструва ли се лисицата на умряла и къде ходи простотията

Културна организация „ Арт ателие” представя „НЕ ВЯРВАЙ НА ЛИСИЦАТА” – ПРЕМИЕРА, спектакъл по фрагменти от творчеството на Йордан Радичков, режисьор Юри Дачев, художник Елена Иванова, музика Петър Радевски.

Участват Мария Статулова и Теодор Елмазов.

Защо жабата е мрачно животно, какви са вълците от Турну Магуреле, преструва ли се лисицата на умряла и къде ходи простотията - това са само част от въпросите,  на които актьорите Мария Статулова и Теодор Елмазов ще се опитат да дадат отговор в новия им спектакъл „ Не вярвай на лисицата”. 

Обединени от любовта си към творчеството на Радичков, двамата актьори събират на едно място на театралната сцена фрагменти от някои от най-емблематичните пиеси на автора. По идея на Статулова и Елмазов , двамата започват работа по текстовете на Йордан Радичков като съумяват да съберат в един спектакъл вечните образи и едни от най-изпълнените с хумор парчета от неговите пиеси. 

Сред подбраните текстове публиката ще намери историите от пиесите „Януари” и „Суматоха”, както и разказът на Радичков „За простотията”. Създавайки една своеобразна суматоха от фрагментите , актьорите потъват в света на Йордан Радичков и разказват поучителните истории на автора със забележката, че никога не бива да вярваме на една лисица, даже и да ни се струва умряла!

Постановката ще се играе на  23 април от 19ч на сцената на  КУКЛЕН ТЕАТЪР Бургас. БИЛЕТИ НА КАСАТА НА НХК. 

За повече информация  тел.0894/898 098 - Маруся Русева - организатор

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови