Концертът на века: Нова Генерация, Ревю, Контрол и Хиподил /Част ІІ, снимки, видео/

Историческият концерт на Хиподил, Контрол, Ревю и Нова Генерация разтресе зала "Арена Армеец" на 21 април в рамките на 5 часа и половина.

Зрелищно шоу на четирите култови банди бе обявено да премине под мотото "Въпреки всичко!" – въпреки забраните, въпреки омразата, въпреки егото, въпреки разделите, въпреки времето, въпреки състоянието…. 

Вратите бяха отворени в 17.30 ч за най-нетъпеливите фенове.

Какво се случи до 21.15 ч  ВИЖТЕ ТУК!

След Нова генерация и Ревю, дойде редът на Контрол, които окупираха сцената в 21.15 ч.

Групарите бяха изтупани в пионерски униформи, по къси панталонки. Червените връзки се вееха бодро върху гърдите на членовете на култовата банда. Само фронтменът, който замени Кольо Гилъна – Иван Гатев бе с червени тиранти.

Изявата им започна ударно с „Булко черновежда“ и продължи с други яки парчета – „Бий хлапето“, „Обичам те, мила“, „Не съм нормален“.

Към края изскокна и самият Кольо Гилъна, който изригна с „Апатия“, като я преля в „Seek end Destroy“ /или „Сийке, Destroy“/. За да не пада градусът, последва „Леле, како“. Феновете полудяха и припяваха познатите хитове от 90-те с небивал ентусиазъм.

Естествено концертът на Контрол завърши с „Най-щастливия ден“, изпълнен от двамата вокалисти.

Като пирон на ню уейв фиестата накрая заби Хиподил.

Тук нямаше превземките с гост-изпълнител, който да се включи накрая с две-три песнички. Стетльо Витков /президент!!!/ дра мощно гърло и мери сцената с подскоци от началото до края. А какъв край? Беше обявен за 23.45 ч, но в действителност Хиподилеца приключи половин час след полунощ.

Сетлистът включваше ни повече, ни по-малко от 20 парчета. Хит до хита, мила моя, майно льо... За да не отегчаваме драгия читател ще споменем само няколко – „Скакауец“, „Бира с водка“, „Нова грацка песен“, Хиподили“, „Сутрин го навира“...

За непросветените в текстовете на Хиподил ще публикуваме един припев / Нова грацка песен/, като нецензурните думи ще заменим с точки:

„Не съм умрял, шъ знайш

за твойта ..........   ......., шъ знайш,

......... ти ..........    ........, шъ знайш,

обичам те!

Феновете на терена отдавна вече бяха голи до кръста и се мятаха в бясно пого. Нагоре хвърчаха якета и тениски, а към сцената полетя бял сутиен с видими мерки 90 D.

След като се сбогува с публиката около 8 пъти, накрая Светльо Хиподилеца изпя най-очакваното от всички парче „Бате Гойко“.

В края на този емоционален и паметен концерт много от феновете вече бяха каталясали /може би от хулиганките в джобовете и бирата, която се лееше щедро от крановете/.

Тук е мястото да споменем, че шоуто се излъчваше директно онлайн поради огромен интерес от феновете в чужбина, а и за тези, които нямат възможност да присъстват в залата.  

Официално директно онлайн предаване на концерта се гледаше на svetlio.bg/live срещу 10 лв.

Текст, снимки и видео: Ирина Генова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови