Бензиностанции продават новия албум на Лили Иванова

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

„ Поетът“ с рекордни продажби.

 

Лили Иванова зарадва феновете си още в първите дни на 2015 г. с нов албум. Той се казва "Поетът". От “Вирджиния Рекърдс” и от екипа на Лили Иванова потвърдиха, че сключват ексклузивен договор за разпространение на албума “Поетът”. След като направи своеобразен рекорд по най-много продадени дискове за по-малко от месец, компактдискът влиза във всички магазини от дистрибуторската мрежа на музикалната компания. Албумът може да бъде намерен във всички книжарници Сиела, Хеликон, Ориндж, Грийнуич, Бард, бензиностанциите Лукойл, Петрол и Шел, верига магазини Техномаркет, Технополис, Кауфланд, Хит и Пикадили Варна. 

Албумът “Поетът” съдържа 14 песни, създадени от 1967 до 2014 година с композиции на Александър Йосифов (“Реквием”, “Часове”, “Ела”, “Молба”, “Гълъбът”, “Пътеките”), Александър Кипров (“И пак тръгни”, “Покруса”), Найден Андреев (“Щурче”), Тодор Филков (“Искам те”), Сашо Събев (“Влюбеният джаз”), Росалин Наков (“Сърцето е чупливо”), Михаил Йосифов (“Просто съдба”) и Ангел Дюлгеров, който е автор на песента “Поетът”, дала и името на албума. Всички композиции, с изключение на 2-те бонус песни от репертоара на “Балкантон” - “Пътеките” и “Гълъбът” са в оригинал, останалите са с нови аранжименти – 10, направени от Ангел Дюлгеров и 2 от Мишо Йосифов.

Почитателите и меломаните сравняват албума с музикална стихосбирка, заради изключителните текстове на поетите Дамян Дамянов, Павел Матев, Любомир Левчев, Йордан Милев, както и Маня Иванова, Иван Тенев, Явор Кирин и дебютиращият като текстописец за Лили Иванова - Росен Кокушаров.

Албумът “Поетът” бе представен на концерта на Лили Иванова в зала 1 на НДК в началото на ноември. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови