Изрисуван от Nasimo локомотив ще пътува от София за Бургас

На 13 август (вторник) от Централна гара София ще замине уникален по рода си изцяло изрисуван локомотив.

Машината ще пътува за първи път с бързия влак № 8613 от София за Бургас, след което ще бъде включвана в съставите на различни композиции, които пътуват в страната.

Проектът е иновативна идея с послание към графит артистите, че контролираното рисуване може да има красив краен резултат. 

Своеобразното произведение на изкуството се реализира от небезизвестния стрийт арт художник Станислав Трифонов – Nasimo и е част от маркетинговата стратегия на дружеството за отдаване на площи с рекламна цел.

Художествената трансформация на локомотива е единствена по рода си, като в изображенията е направена препратка към няколко основни национални символа.

Локомотивът ще бъде композиран на първи коловоз още в 11:30 ч., за да могат желаещите да го разгледат и да се снимат с него. Композицията за Бургас заминава в 13:20 ч.

***

Познат на поколения под артистичния псевдоним “Nasimo”, Станислав Трифонов е приет за един от пионерите на източно-европейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните по света съвременни български художници.

Във своето изкуство той успява да постига впечатляваща симбиоза между класическото рисуване и съвременните графити, като платната му често са фасадите на цели сгради.

Насимо е светъл пример за роден артист, който въпреки неблагоприятните условия за развитие на талант от неговия ранг, той продължава да живее и твори в България, постигайки впечатляващи резултати, дори за световната художествена сцена. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови