Гледайте Емигранти на Славомир Мрожек

Културна организация "Арт ателие", Театрална формация " Мелпомена"  и Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград ПРЕДСТАВЯТ в Бургас „ЕМИГРАНТИ” от Славомир Мрожек, ПРЕМИЕРА.

Режисьор : Асен Блатечки; Сценография и костюми : Антония Попова;

Участват : Асен Блатечки и Калин Врачански

В  пиесата си „Емигранти“ Славомир Мрожек представя  проявата на безплодните опити за себереализация. 

Мрожек описва картина на съжителството на двама сънародници – интелектуалеца АА и обикновеният работник ХХ . Действието се развива в една обстановка, няколко часа в навечерието на Нова година. 

Героят на Асен Блатечки е типичният емигрант от преди 20 години, от тези емигранти в началото на демокрацията, които имаха възможност да бягат. Общ работник, избягъл от родното си място, за да спечели пари, и мечтае като се върне да покани на празненство целия град, за да видят всички, че „стопанинът се е върнал от чужбина".  

Героят на Калин Врачански е абсолютен антипот- върховния интелектуалец,  вероятно напуснал родината си по идейни причини. Като че ли всичко разделя тези двама души. Единствено фактът, че са чужденци в страната, в която се намират им предоставя малкото допирни точки в ограниченото и студено жизнено пространство. 

Историята е вълнуваща.

Режисьорът на постановката и актьор Асен Блтатечки казва : „Това е една пиеса, която нито осъжда, нито поощрява, нито поучава, тя просто наблюдава отстрани една такава съдба- на емигранта. Това всъщност е пиеса за топлотата, радостта, приятелството, възможностт да прегърнеш някой и да му кажеш една топла дума.“

Спектакъл за свободата, добротата, благородството, прошката, за нуждата от нежност, близост и топлота.                                                                      

ПРЕМИЕРАТА НА ПИЕСАТА ЩЕ БЪДЕ НА 2.09. ОТ 19.30 ч. на сцената на ДНА.

БИЛЕТИ СЕ ПРОДАВАТ  НА КАСА „Часовника” /пред хотел България/ За повече информация тел. 0894/898-098 - Маруся  Русева, организатор /Арт ателие/

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови