За Холивуд: Бургазлия с метод за бързо запаметяване на сценарий

Пол Маккартни поздрави Михаил от Бургас, завършил най-престижната  академия за сценично изкуство в Ливърпул

Бургазлия е първият българин, завършил успешно най-престижната академия за сценично изкуство в Ливърпул, съобщава Нова телевизия. Новата му разработка за бързо запаметяване на сценарий е на път да пробие и в Холивуд. Михаил Михалев облече българска носия на завършването си и получи поздравления лично от легендата на „Бийтълс“ Пол Маккартни.

22-годишният Михаил Михалев от Бургас е известен в Ливърпул като Майкъл Уолф. След завършването си на Математическата гимназия в родния Бургас, артистичният младеж се потапя в магията на театъра и сценичното изкуство в най-престижния университет за изкуство в Англия.

„Когато още в първи курс ми казаха че преди мен са нямали друг българин в университета се зарадвах. Основно поради две причини. Първата е малко по-егоистична – аз съм първият, който пробива път през тази институция и втората – надявам се поне да съм първия от многото, които ще искат да завършат този престижен университет”, каза пред Нова телевизия Михалев.

Той завършва своето артистично начинание и тотално се потапя в света на актьорството, трепета от сцената, дизайн, звук и музика. На завършването си пък вместо обичайните роба и шапка избира да облече автентична българска народна носия. Получава специална значка, връчена лично от легендарният Пол Макартни.

„Аз си казах, че ако сега не видят българска носия, няма кога да видят. Даже си спомням като Пол Маккартни раздаваше значките на завършването, нямаше никаква представа откъде е моята носия и аз трябваше да му обяснявам. Изкарахме късмет, че баща ми намери народна общност в Лондон и успяхме да вземем носия оттам на заем”, разказва още Михалев.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови