Радина Кърджилова и Деян Донков идват в Бургас с «Любовникът»

Културна организация „Арт ателие” , ПК „Ажур Пико” и Народен театър „Иван Вазов” представят „ЛЮБОВНИКЪТ”от Харолд Пинтър.

Постановката се развива в няколко действия, като в първото се запознаваме със Сара (Радина Кърджилова) и Ричард ( Деян Донков) – семейство от 10 години. Различното при тях е, че всеки един знае, че другият му изневерява. 

На пръв поглед изглежда, че всеки приема този начин на живот и без проблем живее с тази мисъл. Дали това е така? По-нататък в представлението Деян Донков ни представа и самия „любовник“ – бунтарят и пълна противоположност на Ричард – Макс. Изключителният професионализъм на Донков и начина, по който преминава от един образ в друг те оставят без думи. За ролята на Сара Деян Донков избира своят половинка в живота – Радина Кърджилова, която се справя брилянтно от началото до края и успява да пресъздаде налудничавия образ на Сара в цялата му светлина.  

Всичко в постановката е изпипано до най-малкия детайл – декор, диалози, музика и облекла. „Любовникът“ на Харолд Пинтър е взрив от емоции – ужас, смях и дори страх. Страх за това, че всеки един от нас може да открие себе си и да се замисли за връзката, в която е в момента. 

Текстът буквално е разтърсващ и скандален – извън предела на нормалните семейни взаимоотношения. 

Въпросите, които си задаваме накрая, са безброй много. Бихме ли могли да живеем по този начин? Каква цена трябва да платим за истинската любов? Съществува ли такава? 

Представлението не е подходящо за лица под 16 г. 

Превод: Галина Томова Станкева , 

Режисьор: Деян Донков , 

Сценография: Никола Тороманов , 

Костюми: Никола Тороманов , 

Музика: Емилиян Гацов-Елби 

Участват: Деян Донков, Радина Кърджилова

Награда АСКЕЕР 2019 за водеща женска роля на Радина Кърджилова за ролята на Сара  

Номинация за АСКЕЕР 2019 за режисура на Деян Донков

ПРЕМИЕРАТА НА СПЕКТАКЪЛА ЩЕ БЪДЕ НА 19 ноември от 19 ч на сцената на Държавен куклен театър – Бургас. Билети вече се продават в билетен център „ Часовника” /пред хотел България /. За повече информация тел. 0894/898-098-Маруся Русева – организатор /Арт ателие/

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови