Ландшафтна архитектка се състезава с кон на Тодоровден в Бургас

Ландшафтният архитект Светлана Танева, специалист в община Бургас, днес, на Тодоров ден се състезава на Х-паркур и конкур-ипик.

Дамата – експерт по озеленяване прескача препятствия с 11-годишния кон Амадеус. Светлана Танева се състезава за пореден път на Тодоровден. Тя е аматьор в скачанията и ездата, но се е впускала и в професионални гонки.

Конете са нейната страст и тази година е била канена от няколко места за Тодоровден.

Празникът бе отбелязан днес в Бургас от 11.00 часа на конната база в парк "Езеро". На празника бе проведено конно надскачане в три различни височини за деца, юноши и възрастни.

Поради тежката епидемиологична обстановка в Бургас се налага празничното возене на деца с понита и коне да бъде отменено. 

Вместо това дошлите на място семейства се снимаха с понито Пепино, който е истински ветеран – на 28 години.

Малчуганите ще имат възможност да се насладят на това невероятно изживяване допълнително, след като опасността от заразяване с грип и други заразни болести отмине.

Тодоровден в първата българска държава е бил ден за пролетен преглед на войската. Могъществото на държавата се е определяла от този пролетен изпит за боеготовността на армията. Празникът е наречен за здравето на конете, чийто покровител е Свети великомъченик Теодор Тирон.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови