Млади таланти на една сцена с кауза – пиано за Косьо 

„Дарик с мелодията на Бургас“ звучи в момента в откритото студио пред Флората, в първия ден на фестивала на творците „Handmade Market Burgas“ от 10 до 12 юли.

Каузата е за пианото на Косьо, която медията поде преди четири дни, а днес с помощта на Мартин Пенчев и Точно Георгиев от „Групата на групите“ вече е на финал.

На 10 юли, от 17.30 до 19.30 часа на една сцена се представят талантливи, умни, благородни и изявени деца от музикалното училище „Проф. Панчо Владигеров“, първата Гимназия по програмиране в България и Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Младите хора споделят мечите си и показват уменията си, обединени в подкрепа на 11-годишния виртуоз Костадин Кошничаров. Талантливият и вече признат по света пианист свири на живо, а децата от групата "Рисуваме летен Бургас" към Център за млади таланти, ще пресъздаде върху бял лист и платно емоцията на събитието. 

Всяка тяхна картина ще бъде предоставена за благотворителния базар за Косьо. В него пък ще се включат от Шекерджийница Троян, които ще предложат най-цветните вкусотии.

Само преди седмица Косьо нямаше истинско пиано за да репетира. Сега сумата за инструмента е вече събрана. Нужни са още много малко средства за да може големият талант скоро да посети поредния международен форум. 

Косьо свири от 6-годишен, печели десетки награди не само като пианист, но и като художник. Интересите му са насочени към изучаване на немски език, история и религия. Мечтае да стане диригент, писател, да живее в Япония, от чиято култура е силно впечатлен.  

Част от сумата, нужна за пианото беше събрана от приятели и колеги на семейството на Косьо, сред тях и Стоянка Петрова. Тя, заедно с учителят по пиано на Косьо, Юлия Ненова инициираха набирането на средства.  

Събитието „Дарик с мелодията на Бургас“ се реализира със съдействието на Община Бургас и строителна компания „Билдникс“. Своя подкрепа за каузата дадоха фирма „ВИП Пласт“, пекарни „Зия“ и ресторанти „Левант“ – Несебър.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови