Американските критици затрупаха с награди Мария Бакалова 

Тази година, сякаш напук на пандемията, Мария Бакалова има много поводи не само за радост, но и за гордост.

Истината е, че нищо, в това число дори и коронавирусът, не успя да попречи на звездата ѝ да изгрее на холивудския небосклон, където продължава да блести с пълна сила, въпреки тежкото положение, в което се намира шоубизнесът днес. Доказателство за това са множеството награди, с които Америка затрупа българката за съвсем кратко време.

Преди 4 дни тя спечели отличието за най-добра поддържаща женска роля на Нюйоркския кръг на филмовите критици за превъплъщението си в 15-годишната Тутар - дъщеря на казахстанския журналист Борат, появила се в продължението на лентата от 2006 г., превърнало се в най-гледания филм за 2020-а. Но признанията съвсем не приключват тук.

Играта ѝ в продукцията, обявена от "The New York Times" за най-доброто заглавие на годината, ѝ донесе още и приза за най-добра актриса във второстепенна роля на Асоциацията на филмовите критици в Чикаго, както и на тази в Бостън. Освен това тя бе отличена с дебют на годината от Кръга на филмовите критици във Флорида и Съюза на филмовите журналисти в Индиана.

Така тя се сдоби с цели 5 статуетки за по-малко от седмица, а единствената, която ѝ се изплъзна между пръстите, бе тази на Лосанджелиската кино критика, отишла при южнокорейската ѝ колежка Юн Йо-джон за изпълнението ѝ в "Minari".

"Чувствам, че сънувам. Дори не знаете колко много означава това за мен! Посветих живота си на изкуството от 6-годишна възраст и това ми струваше детството... Но актьорството е моят живот и ми даде цел. Това е невероятно... неописуемо... Толкова съм благодарна! С тези високи признания, вие променяте ситуацията за всички източноевропейски артисти и най-вече за българските актьори. Надявам се, че по този начин шансовете на чуждестранните таланти да се изравнят с останалите", написа Мария Бакалова в своя личен Инстаграм профил, изказвайки радостта си от победите. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови