Гледайте огненото шоу на Нария Инри Магария /видео/

Огнените танци обединяват хора с различни професии 

Формация Нария Инри Магария владее стихията и магнетизма на огнения танц. 

Две момичета от трупата - Саша Хаджиева и Мария Николова представиха невероятно огнено шоу в новогодишната нощ, а мястото бе уникалната градина на хотел Севтополис в Павел баня. 

Обрамчените с горящи факли алеи станаха сцена на изящния танц, съчетан с огнен рисунък и прелитащи искри.

Сред инструментите на Нария Инри Магария са огнени ветрила, пой (верига с фитил накрая), стаф (тояга с горящи краища). Подреждат ги на тревата и ги поливат със запалителната течност. 

След това като в транс се понасят във вихъра на огнения танц.

„Началото беше преди около 20 години – през 2000-2001 г., ние сме първата професионална група в България. Това изкуство беше съвсем непознато тук, нямаше от кого да се учим“, разказа Саша Хаджиева за meduzata.com.

Началото е малко на шега, за удоволствие. Постепенно откриват движения, техники, инструменти.

„В рамките на година-две се развихме доста бързо, неочаквано и за самите нас. Започнаха да ни канят по участия. Участвали сме в различни фестивали в чужбина.

Ние сме няколко души, обичаме да експериментираме танцово, често работим с хора, които се занимават с танц, звук, акробатика, съвременен танц, визуални изкуства“, продължава Саша.

Имат и комерсиални, и по-арт участия. Работили са с Маша Илиева - прима балерина, хореограф и педагог.

Стихията и магнетизмът на огъня обединяват диаметрално различни по интереси хора.

Някои от формацията вече не са в България, поели са по свой път. Огнените танцьори от Нария Инри Магария са различни професии. Саша е графичен дизайнер и визуален артист. Има пиари, адвокати, програмисти, танцьори, артисти. Всички те обаче споделят една страст – огнената.

Текст и видео: meduzata.com

Снимки: Личен архив и meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови