Елате на концерт на Живко Петров трио

Културна организация „Арт мюзик ателие” представя „CHANGE THE WAY” Концерт на Живко Петров трио /JP3/

Те са: Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Димитър Семов - барабани, а “Change The Way” е техния четвърти студиен албум. Той се появява във време, в което живота и ежедневието ни се промениха драстично и света се опитва да се приспособи към „новото нормално“.

Промяната не е само във външния свят ,  музиката в албума не прилича на тази в Understandable, It’s A Dream  или Between The Worlds.  

Дори и състава на триото е променен – Димитър Карамфилов поема контрабаса от Веселин Веселинов –  Еко. 

Независимо от различното звучене, при създаването на пиесите Живко Петров отново е следвал най-важното за него и основния му приоритет в музиката –  мелодията е водеща и център в албума.  

Пиесите са изключително изчистени, концентрирани и няма нищо излишно, което да попречи на основната линия, която насочва слушателя да обърне поглед навътре, към себе си. Пиесите водят към различни състояния – от аристократизма на едноименната „Change The Way”  и „One More”,  вътрешният конфликт в „Berlin”, през порива за танц в „It’s A Thrill”,  и песен в ”A Song”, до пълното спокойствие,  дори медитативно усещане в „Now I See, Sign” и „Spinning Wheels”.  

В „Change The Way”, Живко Петров отново е включил пиеса – препратка,  това е „Memories Of A Summer With You”  от соловия „Ten”, специално аранжирана за триото. 

Изживяването от музиката в „Change The Way”  най-добре  може да бъде описано с посланието на JP3,  което ще намерите в албума - „Enjoy our music”!

Концертът на „Живко Петров трио” ще бъде на 9 март  от 19 ч. в зала „Тончо Русев” в Културен дом НХК и се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Билети се продават на касата на „Часовника”.

За повече информация и резервации тел. 0894/898-098

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови