Гледайте изпълненията на Стоян Роянов в Индже войвода /видео/

Талантливият и ексцентричен музикант Стоян Роянов направи своя сцена странджанското село Индже войвода тази неделя, 25 юли.

Артистът привлече любопитството и овациите на местните жители, както и на пришълците, дошли за уикенда тук – на прохлада и природа.

Негови най-верни фенове обаче бяха децата, на които той подробно обясни как си извличат звуците на саксофона. После малчуганите се устремиха във вихрени танци под ритъма на неговите неподражаеми изпълнения.

ВИДЕОТО Е ЗАСНЕТО И ПУБЛИКУВАНО СЪС СЪГЛАСИЕТО НА СТОЯН РОЯНОВ!

***

Стоян Роянов (с псевдоним Я-Я) е кларинет, саксофон, зурна е роден на 21 ноември 1973 г. в Пловдив. На 10 години започва да учи кларинет в музикалното училище в Стара Загора. На 14 години вече свири с „Gabrovo Swing Dixie Band”, с който пътува постоянно в продължение на четири години. 

Две години по-късно той заминава отново за САЩ, но този път, за да продължи музикалното си обучение там. Приет е със стипендия в Berklee College of Music, Бостън, Масачузетс.

В продължение на десет години Стоян Роянов работи като професионален музикант с различни формации в Бостън и Ню Йорк. Това приключва със завръщането му в България през 2004 г. 

Мелодичната структура на песните е изцяло повлияна от българския, циганския и африканския фолклор, смесени с елементи от hiphop, drum’n’bass и soul похвати. 

Сценичното му поведение е смесица от джаз хулиган, цигански аристократ и африкански шаман.

Текст, снимка и видео: meduzata.com

 

Коментари   

#1 Zara 29-01-2024 03:45
fantastic post, very informative. I wonder why the opposite specialists of this sector don't understand this.
You must continue your writing. I'm confident, you've a huge readers' base already!



Review my site; buy cialis online with a prescription: [censored]url
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови