Какво да облечем на фирмено парти?

Фирмените партита са уникални по рода си събития, които могат да бъдат както официални, така и неформални. Поради тази причина мнозина изпитват затруднения при избора на облекло или разбирането на дрескода.

От банкети до дискотеки, всяко корпоративно събитие изисква да отделите време и да обърнете внимание на външния си вид. Специалистите от TravelManagement споделят тънкостите при избора на аутфит за фирмено парти.

Формално или не? Как да изберете подходящия стил за фирмено парти?

До голяма степен дрескодът зависи от организацията на фирмените партита – те могат да бъдат формални или непринудени, да се състоят в скъп ресторант или в специално наета зала за целта. Ето няколко съвета относно избора на дрехи за специалното събитие:

  • каква е концепцията на събитието: ако партито е организирано в елегантен ресторант, е препоръчително да изберете официален тоалет;
  • има ли дрескод: ако е описан в поканата, спазете го.

Понякога дрескодът може да е объркващ. Официален означава вечерен тоалет, включващ пълен костюм или дълга рокля. Business casual – спортно-елегантни дрехи, а casual – по-непринуден стил, като дънки с риза. Избягвайте чехли, бермуди, или твърде къси рокли и поли.

Мъжкото облекло на фирмено парти може да варира значително. За формално такова – официален панталон, риза и сако са задължителни. При по-неформални мероприятия риза или тениска с яка може да се съчетае с дънки или спортно-елегантен панталон.

Дамите имат повече опции за разнообразяване на облеклото. За формални корпоративни партита може да облечете вечерна рокля, официален панталон или пола с риза. Подберете чанта, която да допълва цялостния ви външен вид.

Избор на аксесоари: как да добавите индивидуалност и да изразите себе си?

Добавянето на оригинални аксесоари като бижута, обеци или красива чанта ще придаде индивидуалност на тоалета ви. Добре е да внимавате с ярките и натрапчиви нюанси на цветовете. Изберете аксесоари, които да допълват, а не засенчват облеклото ви. За дамите е важно да са с адекватен за случая маникюр – изчистен и в цвят, който подхожда на избрания аутфит.

Фирмените партита предлагат възможност за забавление и сплотяване на екипа, но изискват внимание към облеклото и детайлите. С помощта на съветите от TravelManagement, можете да сте уверени, че ще изглеждате перфектно на всяко корпоративно събиране – правилният избор на дрехи и аксесоари ще ви помогне да изразите себе си, докато спазвате дрескода.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови