Честит рожден ден на Тони Димитрова! 

Днес празник има една от най-обичаните български певици, която има и един от най-уникалните и разпознаваеми гласове - Тони Димитрова става на 61! 

В Бургас винаги се чувствам на моето място, за мен това е най-хубавият град, казва Тони Димитрова. Днес вечерта ѝ предстои концерт в НДК, който ще бъде двоен празник, заради нейния рожден ден. 

"Страхувах се от тази стъпка и много се вълнувам“, споделя певицата. Тя се е изненадала, че билетите за концерта са се продали за малко повече от месец. Довечера Тони ще изпее новата си песен "Помниш ли“ с автори Иван Гогов и Яна Вълчева.

Тони Димитрова е родена на 10 януари 1963 г. в гр. Бургас, но едва през 1977 година заживява там. Преди това израства в с. Звездец (родното място на баща ѝ), след това в Сливен. Баща ѝ е военен, майка ѝ — учителка.

Завършва гимназия в Бургас и след това изкарва курсове по машинопис и стенография в Стара Загора. Благодарение на курсовете започва да работи като машинописка в общинската администрация на града. След няколко години работа като машинописка, се отказва от тази работа и започва да се занимава сериозно с музика.

След като изоставя работата си като машинописка през 1990 г., Тони започва да пее в заведения в Бургас. През 1995 година се явява на конкурс, организиран от Ева и Гого от популярната през 70-те години на ХХ в. група „Тоника“. В журито на конкурса е Стефан Диомов, който търси хора за попълнение на тогавашната група „Горещ пясък“. Още на следващия ден ѝ правят пробни записи в студио „Горещ пясък“ и през януари 1996 година е назначена за солистка на оркестъра. С това започва кариерата ѝ на професионална певица.

През лятото на 1996 година участва в конкурса “Бургас и морето“, където ѝ е присъдена 3-а награда за песента „Ах, морето“. Тя влиза в първия ѝ самостоятелен албум „Ах, морето“ (1997). 

Постепенно през годините Тони Димитрова се превърна в една от ярките емблеми а Бургас.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови