Напусна ни легендата Боби Траша

След дългогодишна борба с рака ни напусна легендарният бургазлия Борислав Ташев, известен като Боби Траша. 

Починал е тази сутрин след като е бил приет в болница заради влошаване на състоянието, споделиха близки.

Невероятен човек – символ на мъжкарското поведение, силния дух и непоколебимия характер. Това ще каже всеки, който познава Боби.

Известен като спортист, меломан и поет, Боби ще остане в спомените на поколения бургазлии с култовата рок-дискотека Сатан от 90-те години.

Феновете на легендарното в близкото минало заведение дочакаха историята му да бъда отпечатана в книжно издание. Това се случи през април т.г., но Боби не успя да направи официалното представяне на книгата си.

Томчето, наречено „Легенда, родена от гатанки“, съдържа много документални кадри от случилото се през годините в клуб Сатан.

Как бе създадено това култово място без аналог по света, какво се случваше в него вечер и през нощта – може да научите от книгата.

Припомняме на съвремениците и разясняваме на по-младите, че рок-клуб Сатан имаше уникален сценичен интериор, вдъхновен от митични създания. Нищо обаче от него не бе окултно, а пречупено през призмата на иронията и шегата.

Мизансценът бе наситен с майсторски изработени макети, които сега бихме нарекли 3D-фигури. Над бара бе разперил криле триглавият дракон Колхиан и гнездо с 5 драконови яйца. Сцената бе в зейналата паст на зъбата акула. От стените изскачаха вещицата Смъртта и Fear of the apple tree, или „дяволското дърво“, представляващо дявол с клонче с ябълка.

Самият Боби Траша бе в диджейската кабина, обхваната от огромен паяк-тарантула и оплетена с вериги.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови