Журналистката Дияна Бедросян с първа изложба като художник /снимки/

„Спонтанно“ е името на първата изложба на бургаската журналистка и програмен директор на Дарик Югоизток – Дияна Бедросян. 

Експозицията бе открита снощи в Археологическия музей в Созопол. Журналистката представи 34 свои картини, създадени през последните няколко години с различни техники - графика, акварел, масло. 

Политици, бизнесмени и колеги уважиха събитието на Диана Бедросян. Присъстваха кметът на Созопол Тихомир Янакиев, арх. Емил Бурулянов, кметът на с. Зидарово Христо Бардуков и др. 

Поканата за изложбата е отправена от директора на музея, Димитър Недев, като идеята за нея се е зародила още през 2020 г.

Проф. Светозар Бенчев, директор на филиала на Националната художествена академия в Бургас, е изразил възхищението си от артистичността и емоционалността на картините на Дияна Бедросян, особено от пейзажите. 

„Ако се запитаме кое е най-характерно за Дияна Бедросян, първото впечатление е нейната артистичност. Тя не е показна, фалшива и престорена, а се усеща като своеобразна аура, която я обръща“, коментира проф. Светозар Бенчев.

Започнала своя творчески път от паралелката по изящни изкуства към училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас, преминавайки през различните журналистически форми, Дияна Бедросян прави завръщане към първата си страст – изобразителното изкуство.

Изложбата ще продължи до 22 август.

Текст и снимки: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови