Созопол посреща големия Йоргос Даларос

Звездата прави концерт на „Арена Созопол”

 

Музикалното събитие на годината на артистичен Созопол се очертава да бъде предстоящото гостуване на големия Йоргос Даларос, който успя през годините да добие световна слава, феновете му са по цял свят.

Концертът е планиран за 5 август и продуцентите му уговарят последни подробности за концерта, който ще бъде на стадион „Арена Созопол”. Спортното бижу на курортния град има капацитет около 4 000 места, но се очаква той да приеме още 2 000 души.

Новината обходи Созопол само за няколко часа и предизвика фурор сред неговите фенове. Песните на Йоргос Даларос са сред най-мелодичните и романтични гръцки песни, а созополчани от години следят неговата кариера и концерти. През годините мнозина са посещавали концертите му в съседна Гърция, а сега ще имат възможност да го видят и слушат в родния си Созопол.

50-годишният чаровник печели световна слава в началото на 80-те години на миналия век с появяването си на сцената в зала Олимпия в Париж. От тогава неговата слава излиза извън Европа и шества по целия свят. В неговия репертоар има не само гръцки народни песни, но и песни  на обществено-политическа тематика. 

Сред музикантите, които работят с Даларас са не само гръцки изпълнители като Алкистис Протопсалти, но и звезди като Пако де Лусия, Брус Спрингстин и Горан Брегович.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови