Засипват с пръст покрива на Флората /снимки/

Съвсем скоро реконструкцията на „Флора Бургас” ще приключи.

Очаква се откриването да бъде през май, когато ще се проведе и традиционното цветно изложение.

По обекта строителните дейности са в разгара си. Покривът на експо центъра се засипва с пръст, тъй като там ще бъдат засадени растения. Прави се т.нар. „зелен покрив“ или покрив-градина.

40 хил. лв. ще струва наемът на експозиционен център „Флора” за летния сезон. Общинският съвет прие предложението на зам.-кмета Йорданка Ананиева, която внесе тарифните идеи.

Цената е за месеците юни, юли и август. Извън пика на летния сезон сумата пада с 50 %. В посочения период наемът само за ден ще струва 2000 лв.

Общината дава възможност да бъдат наети отделни зали, както и външните търговски площи. Цените са в зависимост от времето за наемане.

Еднократно 30 лева на кв./м ще плащат желаещите да участват в цветното изложение „Флора”, а 5 лева е таксата за излагане на търговска продукция по време на изложението.

Ако родителите имат желание децата им да се включат в заниманията, предлагани в креативния занимателен център за малчугани, ще трябва да платят 6 лева за час.

Експозиционният център ще разполага с 5 индивидуални зали за експозиция и детски център. Сградата ще е с изцяло приложени мерки по енергийна ефективност, с фотоволтаици на покривите, със зелена фасада и зелен покрив. Центърът ще работи целогодишно, а не само през пролетта и лятото.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови