Пръстенът- убиец е Чудо №1 за 2014

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Зловещата му история избута на трето място остров Света Анастасия.

 

Пръстенът убиец от Калиакра стана Чудо №1 за 2014 г. в сблъсъка на титаните. След  гореща защита на всички претенденти в ефира на БНТ бе обявен големият победител в кампанията "Чудесата на България".

Според археолозите пръстенът от Калиакра е най- сериозното откритие в последните години и е от значение в световен мащаб. Пръстенът е бил използван от политическите опоненти за отстраняването им от политическата сцена. Вероятно неговият притежател е бил висш сановник, мъж, който го е носил на кутрето на своята дясна ръка.

Пръстенът е имал малка дупчица, притваряна с капаче, в която се е пазела отровата. Най-често веществото, което са използвали висшите сановници, е било арсеник – смъртоносна и светкавично действаща отрова. Оттам, в подходящ момент, притежателят на пръстена е сипвал в питието на жертвата си арсеника.

Вероятно зловещата история на артефакта е причина за вота на българите, които го изстреляха нагоре и на първо място, за сметка на мащабната рекламна кампания на община Бургас на остров Света Анастасия.

Златото в категория "Атракции" отиде при крепостта "Трансмариска" в Тутракан. Крепостта "Перистера" в Пещера бе отличена с второто място в раздел "Атракции", а бронзовият медал бе даден на остров Света Анастасия.

Маската на Терес грабна второто място в категорията "Открития", а третата позиция зае Манастирът на Паисий край Урвич.

Специалана награда взе ивайловградската "Вила Армира".

Добавете коментар


Защитен код
Обнови