Скритата красота на голото тяло без силикон и много грим

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Снимката, на която цветовете не са най-важното, важното е моделът. Този, който стои непринудено и показва съвършенството на човешкото тяло във всяка една извивка. Заедно с Николай Раданов – Ниро ще ви разкажем за актовата фотография – тази, която хората често бъркат с еротичната. 

 

Ниро е административен служител, но от дете се увлича по фотографията и тя се превръща в негова страст. На уроци не е ходил, всичко е научил от литература за фотографи. Разказва, че и до ден днешен не спира да се учи. Въпреки, че е самоук негови творби участват в редица изложби. С времето разбира, че все по-интересна му става актовата фотография, тогава, а и сега в България тя е слабо разпространена и много често бъркана с еротичната фотография. В Бургас Ниро е един от малкото фотографи, които снимат този фотографски жанр. Вече 15 години той експериментира в актовата фотография. 

Каква е разликата между еротичната фотография и актовата?

В еротичната фотография се търси предизвикателното присъствието на модела. Представете си снимка от Плейбой, на нея момичето демонстрира подобно поведение с поглед, с форми, това не се търси при актовата фотография. При актовата е без значение големината на бюста, там също се търси присъствието на модел, но то не трябва да излъчва еротика, а по-скоро да покаже красотата на човешкото тяло.

Ниро, защо черно-белите снимки са по-разпространени в актовата фотография?

Черно-бялата снимка има много по-силен ефект. Тя акцентира на субекта, когато снимаш голо тяло вниманието трябва да е насочено към него, всеки по-ярък елемент на снимката, било цвят или предмет ще ни отдалечи от търсения ефект.

Къде е по-лесно да снимаш голо тяло – в студио или навън сред природата?

Студиото има много предимства. Когато си на закрито не се влияеш от климатичните условия, сам определяш светлината, която ти е необходима, това навън е малко по-трудно. Удобство е и за модела, защото в студио по-добре се подготвя кожата, гримът и всичко останало. А плюсовете на природата са разнообразните пейзажите.  

Виждаш ли във всяка жена – модел?

Когато ми направи впечатление да, но не всяко момиче може да се снима в актова фотография. Те трябва да имат симетрични форми, да нямат много татуировки, пиърсинги или силикон. В този стил фотография идеята е да се покаже естественото, това търсим и в поведението на модела. На някои им трябва повече време да се отпуснат и да разберат идеята, но има и професионалисти, с които се работи много лесно.  

Мои колеги са ми разказвали случаи, в които този професионален поглед към жените като на модели е повлиявал зле на личните взаимоотношения.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови