След 3 години ще има подземни паркове

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Първият подземен парк в света ще бъде отворен през 2018 година, пише Economic. Той се нарича The Lowline и ще се намира в изоставена спирка на метрото в Долен Ийст Сайд в Ню Йорк.

В парка ще има естествена слънчева светлина, която ще бъде „доведена” под земята с помощта на рефлектори и оптични кабели. Не, това не е научна фантастика, а реалност, и при това изглежда невероятно.

Изоставената станция, в която ще се помещава паркът, е на 116 години. Тя е затворена през 1948 г. Когато бъде завършено през 2018 г., мястото ще представлява красив парк за разходки, пълен със зеленина. Естествената слънчева светлина ще запази растителността зелена и ще й позволи да се разраства. Lowline ще работи с Raad Studio по създаването на т.нар. "remote skylight" (в превод, нещо близко до „приглушена светлина от тавански прозорец”). През 2012 г. екипът на Lowline направи работещ прототип на парка в склад над самата спирка. След успешна кампания в сайта за споделено финансиране Kickstarter за набиране на средства за строителството, следващата стъпка е преговори с властите в Ню Йорк. След успешното им приключване ще започне и изграждането на Lowline, като отварянето на парка е планирано за 2018 г.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови