ОПЕРА?!... НИЩО СТРАШНО!

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Време е за опера! Време е да се впуснете в едно невероятно преживяване заедно с децата и преподавателите от Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.

Дори да не сте почитатели на оперното изкуство, младите таланти ще ви накарат от раз да се влюбите в него и да го заобичате до края на живота си.

Забравете страха от операта и представата за тежки полилеи, дебели кадифета, строги фракове и скучни арии. Ако искате сами или с децата си да промените своята нагласа, елате смело на  концерта. Ще се убедите, че операта е нещо прекрасно, когато е поднесена приятно и достъпно, с младежки чар и ентусиазъм. Ще попаднете в един свят, на силни чувства, завладяващи емоции, крайни страсти, театър, музика и танц .

Освен с вокални изпълнения, публиката ще бъде изненадана и с инструментални обработки на известни арии, дуети и оперни ансамбли.

На сцената ще прозвучат арии от оперите ”Ксеркс” на Хендел, ”Дъщерята на полка” от Доницети, „ Сватбата на Фигаро” „Вълшебната флейта и  ”Дон Жуан” от Моцарт , както и фрагменти от ”Турандот” на Пучини, „Кармен” на Бизе,”Риголето” на Верди , „Таис” на Масне и др. 

Желанието на изпълнителите е да направят така, че повече хора да бъдат увлечени, да слушат, да гледат опера, тя да им въздейства и да ги вдъхновява.Тази невероятна среща отблизо на публиката с изкуството на оперните певци и музиканти  ще бъде и специален реверанс към най- верните почитатели на Операта.

Концертът „Опера?!...Нищо страшно!” с режисьор Майя Славчева се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда” , тази сряда – 10 декември от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови