Лъчи в небето над Бургас срещу COVID-19 /видео/

Лъчи в небето над Бургас тази вечер засвидетелстваха подкрепа към болните от коронавирус и професионалистите, борещи се на първа линия със заболяването.

Акцията е на Асоциацията на рентал компаниите у нас и се проведе тази вечер от 20 часа в 5 града, съобщи БНР Бургас. 

Кампанията тръгва от Европа и всяка страна избира ден, в който да се включи. Солидарност е ключовата дума, казва Атанас Димитров, член на Асоциацията на рентал компаниите. Единият лъч ще е в небето над Северната промишлена зона:

"В рамките на половин час от 20 до 20.30 часа е акцията като съпричастност към всички, които се борят с овладяването на пандемията. Използваме мощни устройства около 7 киловата ксенон с оптика лъчи.“ 

В близост до Инфекциозното отделение на университетската многопрофилна болница за активно лечение, където са настанени болни с коронавирус, а медиците денонощно се грижат за тях, в символичната акция с лъч от паркинга на НОИ се включва и Стефан Баев. 

Той посочва: 

"Това го правим в подкрепа на хората, които са най-близо до този вирус - лекари, полицаи, хората, които малко или много са притеснени, че са заразени, към онези, които са се прибрали от чужбина и не знаят какво ги очаква оттук нататък. Нека този лъч бъде светлината в тунела от надеждата, че тази пандемия някога ще свърши и ще се върнем към нормалния живот, за който всички мечтаем."  

И двамата подкрепят крутите мерки за ограничаване на заразата и смятат, че колкото сме по-дисциплинирани и обединени, толкова по-бързо ще се справим с кризисната ситуация.

Снимка и видео: Стефан БАЕВ

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови