Музикант спасява костенурки в несебърското село Баня 

В несебърското село Баня се намира царството на костенурките - единственият у нас център за размножаване и рехабилитация на сухоземните влечуги "Геа Челониа".

Създателят й е Иво Иванчев, който е също така и музикант, свирил с някои от най-известните български банди, разказва Краси Боев по Нова тв. Сега Иво опитва да съчетава двете си страсти, но със сигурност обръща повече внимание на своите гости в центъра "Геа Челониа".

Там ще видите едни от най-интересните и редки костенурки в целия свят. Самият Иво предпочита да говори за видовете, които живеят по нашите земи и за всички опасности, които дебнат тези животни, живели на Земята още по времето на динозаврите.

"Вероятно съм един от малкото хора, които от самото си раждане се влюбиха в костенурките. Това е болест, от която няма излекуване. Всичко при тях е уникално. Оцелели са успешно милиони години, но сблъсъкът с хората може да се окаже фатален. Тe са групата гръбначни животни, която е най-застрашена от изчезване, колкото и странно да ви звучи", казва музикантът и херпетолог.

Иво и семейството му живеят в пълна идилия, далеч от градския шум и заобиколени от съседи, които никога не действат припряно.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови