Ретрохит: 89-годишен морски вълк с Mitsubishi Colt от 1959 г.

89-годишният Светослав Боснов, стар морски вълк с 2 околосветски пътешествия зад гърба си се превърна в истински хит за ретро-парада на стари автомобили в Бургас днес.

Боснов, по-известен като бате Савко, предружен от съпругата си Дафинка /на 86 години/ пристигна с оригинален Mitsubishi Colt 800, произведен в далечната 1959 година, с който се сдобил срещу 800 долара през 1967 на пристанището в японския град Ниигата.

За малко повече от половин век бургазлията извъртял зад десния волан на двутактовата машина 1 милион километра, а когато я купил тя била изминала само 100 000 км.

Над 100 автомобила от цялата страна се включиха в 13-ия ретро парад в Бургас.

До ранния следобед в морската градина могат да се видят редки модели „бижута” на четири колела. 

Колекционери от клубове в цяла България и Сърбия излагат своите ретро автомобили и мотоциклети на алеята пред Експозиционен център „Флора“. Участието на чужди екипажи тази година е ограничено заради обстановката в целия свят, уточниха организаторите.

Погледите привлича „Москвич”, индивидуална изработка, който е закупен от Москва за 17 000 евро.

Ценителите на стари коли могат да видят лимитирана серия на създадения през 70-те Aston Martin Lagonda на варненски колекционер. Американски предвоенен пикап и още военна техника ще покажат членове на клубовете от Хасково и Пловдив.

Любители и колекционери, дошли на  Ретро парада, ще могат да гласуват за автомобила, който най-много ги е впечатлил, за да бъде определен „Автомобил на публиката“. 

Ще бъдат раздадени и специални тематични награди, създадени от членове на бургаския Авто-мото клуб "Ретро".

 

Коментари   

#1 Tamara 15-10-2023 20:24
My brother recommended I might like this web site.
He was totally right. This post actually made my day.
You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!


Feel free to visit my webpage - legit
cialis online: [censored]url
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови