Ето как визуален актьор рисува подлеза на Строителния техникум в Бургас /снимки, видео/

Подлезът пред строителния техникум в Бургас е най-новият проект, който се осъществява от визуалния артист Красимир Марчев. 

Той е наречен “Вгледай се в себе си” и се изпълнява по покана на Община Бургас и Превантивно информационен център към ОбСНВ Бургас.

Уличният художник рисува стените на подлеза на тема „Подводен свят и космос“. Идеята на рисунките е философска и насочена към най-младото поколение ученици, застрашени от дрогата. 

Красимир Марчев работи вече две седмици по проекта и се очаква в края на месец август да е готов. 

Проектът представлява изрисуване на подлезното пространство пред трите гимназии: ПГСАГ „Кольо Фичето“, ПГМЕЕ и ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров“. Това е проблемна точка на картата на Бургас от много години, но вече настъпи моментът и за неговото освежаване. По отношение инфраструктурата на подлеза се предвижда подмяна на ел. табло, подновяване на осветителните тела и други елементи, както и основно почистване.

Художествената част от проекта за реновация “Вгледай се в себе си” е по концептуална идея на визуалният артист и представлява противопоставянето между два различни свята - от една страна приказен подводен свят, а от друга - космически. Човекът, Аз-ът е по средата между двата свята, в търсене на своята същност, на самия себе си...

Авторът

Авторът на тази красива идея, Красимир Марчев, е роден през 1981 година в Бургас. 

Завършва бургаската Природо-математическа гимназия и след това става студент във Варненския свободен университет, специалност „Моден дизайн". 

Тогава намират своето проявявление и неговата най-големи творчески страсти - фотографията и изобразителното изкуство. 

През 2013 година творецът получава и международно признание: поп иконата Мадона публикува 5 негови проекта в платформата за изкуство “Изкуство за свобода”, създаден от самата нея. Проектът на визуалния артист за бургаския мост “Мостът” се сдобива с коментар, написан лично от звездата - “Мостовете са добра метафора за свободата. Харесва ми. Искам да мина по този мост”. Следва лавинообразен отзвук във всички национални и местни медии. 

Студиото на Красимир Марчев в Бургас - “ДРАМА Студио” , съществува вече 10 години. Там се заснемат музикални клипове за различни български изпълнители.

Поради пандемията през настоящата година година, Красимир преустановява временно дейността си в областта на фотографията и заснемането и насочва творческите си усилия в изобразителното изкуство. Една съвсем нова негова творческа инициатива са русунките по фасадите на домове на приятели, по ел.талба, улуци и други елементи по улиците. 

Това отприщва вълна от положителни коментари и вече 5 месеца, той рисува на открито, подобрявайки градската среда на Бургас в съавторство с Нина Вангелова.

Снимки и видео: личен архив Красимир Марчев

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови