Как се появи Бягащото дърво до магистрала Тракия? /снимки, видео/

Как се раждат съвременните легенди? На практика това може да се види от историята на феномена Бягащото дърво до автомагистрала Тракия.

Един огромен дъб на 233-ти километър от аутобана стана фейсбук сензация и инстраграм звезда през това лято.

Странно е, че не бе забелязан масово по-рано, тъй като Бягащото дърво дърво се появи в този си вид след една страшна буря, разразила се около Стара Загора на 31 май 2019 г.

Поразен от мълния, /оказва се за втори път/ дъбът бе оприличен на прочутия герой от "Властелинът на пръстените" на Толкин - Дървобрад.

Фантастичният персонаж е ент - дърво, което може да ходи и говори на език, разбираем от хората, като изпълнява ролята на горски пастир.

В социалните мрежи ври и кипи със снимки на дървото, застанало самотно точно по средата на отсечката между Стара и Нова Загора.

Ако пътуваме от Бургас към София, няма как да пропуснем тази величествена фигура. В обратна посоча обаче дъбът няма силуета на бягащ човек.

Дървото е вероятно вековно, защото най-възрастните местни хора го помнят от ранните си детски години.

Бягащото дърво или Дървобрад бе забелязан с повече от година закъснение, след дългите тягостни дни на изолация заради коронавируса.

Изведнъж пуснати на свобода, с изострени сетива и жадни за гледки, хората видяха природния феномен.

Затова започна масовото му споделяне, като вирус. Първата снимка се появи в създадената покрай изолацията Фейбук група „Гледка през прозореца”, която събра носталгията по отнетата свобода. 

По-късно дървото се сдоби и със собствена група във Фейсбук. Постове с него бяха публикувани в Инстаграм.

А в световния сайт за необичайни неща 9gag го подканят: „Run, Forest, run!” – препратка към Форест Гъмп с добра игра на думи, защото forest означава гора.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови