В световна фотографска агенция: Диди, спасителката на котките

34 снимки са публикували в Getty Images в навечерието на Коледа, вдъхновени от историята на българката

Българка спасява бездомни котки. Това е историята, с която България влезе в предпразничната емисия на една от най-авторитетните и големи фотографски агенции в света - Getty Images. 34 снимки, направени от фотографа Христо Русев, разказват историята на 54-годишната Диди от село Кичево, Варненско.

Във фоторепортажа се отбелязва, че българката е спасила близо 30 котки, изоставени от стопаните си заради страх, че може да пренасят COVID-19. 

Впечатление прави, че България присъства доста екстравагантно в тази своеобразна класация на най-интересни събития. С нещо като добро дело или поне с добрината на един човек - Диди. И всичко това на цялата еклектична световна обстановка. На снимките се вижда една леко ретро, но автентична картина, която придава неподражаема реалистичност на сюжета. 

Котките живеят в специално построена къща за тях в село Кичево. Диди им осигуярва преглед, след което ги лекува и вакиснира. Остават там, докато Диди не им намери постоянен дом -  в приемни семейства в цяла Европа.

В репортажа на Getty Images се пояснява, че България е сред страните в Европа, които бележат скок в броя на изоставените домашни любимци. Собствениците се притесняват, че животните могат да са преносители на Covid-19. 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови