Бейби бум в Зоопарк Бургас /снимки/

Вече стана традиция всяка пролет в Зоопарк Бургас да има бейби бум. Неговите обитатели живеят нашироко и са добре обгрижени от своите стопани фамилия Дъбови.

Затова се размножават често и безпроблемно.

Семейство Дъбови съобщи, че тази пролет са посрещнали на белия свят лемурче, черно муфлонче, козирогче и малко щраусче ему. Освен това по линията на обмена с други зоопаркове те вече показват на своите посетители двойка маймуни от породата капуцини, каракал и стадо мини овце.

Капуцините са вече настанени и се радват на различните съоръжения за катерене, почивка и забавление. Маймуните от тази порода са изключително социални и игриви. Те са признати за едни от най-умните примати.

Сред новите обитатели е млад женски каракал (наричан още персийски рис) на около година. Той е единствен в България. Женските от този вид са много красиви и елегантни. Цветът на козината им е охра - кафява до тъмнокафява. Ушите са най-отличителният и характерен елемент от външния вид на каракала. Те са дълги, завършват с черен пискюл в края и извършват непрекъснати въртеливи движения.

Сред новите любимци на децата са и мини овцете, които пристигнаха съвсем скоро в зоопарка. Те се считат за най-малките в света. Достигат височина около 50 см. Стадото е от един мъжки и три женски, а вече имат и малка рожба.

Зоопарк Бургас е отворен и посреща своите посетители при спазване на всички актуални противоепидемични мерки.

Текст и снимки: Елеонора Дъбова

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови