Вижте «гробницата на влюбените» на плажа в Бургас /видео/

Пясъчните скулптори Пол и Реми в момента ваят скелетите от «гробницата на влюбените» на плажа в Бургас.

Двойката творци - семейство Хогард са добре познати в морския град, защото идват специално тук, за да изработват своите скулптури.

Пол и Реми са свободни артисти, които се влюбиха в Бургас и от две години ваят на неговия плаж и зиме, и лете, в делник и празник. 

Разхождащите се край морето хора са виждали как те талантливо оформят знаковите за нашия град котки, делфини, слънце, или пък образите на бележити българи.

Днес Пол и Реми са вдъхновени от любовна история, датираща отпреди 1600 години. Погребаните в прегръдка мъж и жена бяха открити от археолози в Китай.

През лятото при разкопки беше открита „гробница на влюбените“ в Датонг, провинция Шанси, Северен Китай. 

Xinhua Net News съобщи, че са намерени пълните скелетни останки на двойка прегърнати мъж и жена в един гроб. Жената е носила пръстен на безименния си пръст. 

Влюбените съпрузи са живели през периода на династията Северна Вей (386-534 г. сл. Н. Е.). И двамата били с ръце, обвити около кръста на партньора - очевидно умишлена постановка на телата, която да поддържа двамата обединени в отвъдното. 

Гробниците на влюбените (двойните погребения) се срещат изключително рядко. 

Според учените, положението на телата и анализът на фрактурите по костите, предполага потенциално ритуално самоубийство на двойката. Изследователите не изключват и варианта двамата влюбени да са починали едновремноно поради заболяване.

Текст: meduzata.com

Снимка и видео: Пол и Реми Хогард

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови