Колко бира се равнява на шот твърд алкохол

Консумацията на алкохол винаги трябва да се извършва отговорно и е полезно да знаете как всъщност се отразяват различните видове алкохол - и техните количества.

Независимо дали се наслаждавате на любимата си бира, отпивате от чаша вино или се глезите с коктейл, не всички видове алкохол са еднакви, когато става въпрос за процент алкохол в тях. Националната лига за защита на потребителите съобщава, че 350 мл бира се равняват на един шот, въпреки че това варира в зависимост от специфичния процент на алкохол в бирата.

Съдържанието на алкохол обаче оказва пряко влияние върху това колко от даден алкохол можете да консумирате безопасно. Например бира с 4% алкохол ще ви повлияе по-малко, отколкото бира, която е с 8%.

Макар че здравните институции не одобряват непременно пиенето, Центърът за контрол и превенция на заболяванията казва, че мъжете не трябва да консумират повече от две питиета на ден, а жените само едно питие на ден, за да намалят риска от потенциални здравословни проблеми от алкохола.

Градусите на алкохола се отнасят до количеството етанол на всеки 100 милилитра течност. Обикновено твърдият алкохолът е с много по-високо съдържание на алкохол (обикновено около 40%), отколкото бирата (обикновено около 5%), поради което е много по-лесно да се отпие глътка бира, отколкото глътка водка.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови