Германските коли прегазиха световната конкуренция

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Германското "Ауди А3" (Audi A3) трето поколение беше признато за най-добър автомобил на годината в света на Международния автомобилен салон в Ню Йорк.

На финала той победи конкуренти като "Бе Ем Ве" 4-та серия (BMW 4 Series) и "Мазда 3" (Mazda 3). Третото поколение хетчбек "Ауди А3" беше представено за пръв път на автомобилния салон в Женева през 2012 година. За наградата "Световен автомобил на годината" претендираха 28 модела автомобили: 12 европейски, седем японски, пет американски и четири от Република Корея.

Третото поколение хетчбек "Ауди А3" беше представено за пръв път на автомобилния салон в Женева през 2012 година. За наградата "Световен автомобил на годината" претендираха 28 модела автомобили: 12 европейски, седем японски, пет американски и четири от Република Корея.

Тази година на Международния автомобилен салон в Ню Йорк званията най-добър автомобил в различните категории бяха спечелени само от германски концерни. Германският автомобилостроител Бе Ем Ве (BMW) е докарал в Ню Йорк три нови модела, един от които е компактният кросоувър "Екс4" /X4/. В САЩ моделът ще бъде оборудван с два двигателя с обем 2 литра и 3 литра, както и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Продажбите започват още тази есен, а стартовата цена е 45 600 долара.

Международният автосалон в Ню Йорк ще продължи до 27 април. Той се организира от 1900 г. и сега е 114-ото му издание. Салонът радва не само специалистите и любителите на коли, но той носи и осезателни постъпления за икономиката на мегаполиса. По оценка на експерти приходите от него възлизат на около 200 милиона долара.

Участниците в изложението и неговите гости обикновено са над 1 милион души. По традиция през първите два дни то е отворено само за пресата и за специалисти. Водещите световни автомобилостроители подготвиха над 20 световни премиери.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови