Тръгна делото срещу Кела, записът от следствения експеримент липсва

За пореден път започна процесът за убийството на Димитър Стаматов-Мастара, по който един от обвиняемите е Пламен Дишков - Кела.

Дишков намекна, че липсват и веществени доказателства по делото. Според неофициална информация е изчезнал записът от следствения експеримент. Защитата смята, че той е умишлено укрит.

Състав на Бургаският окръжен съд изслуша днес трима свидетели по делото на Пламен Дишков и Тодор Неделчев, за убийството на Мастара. Двама от свидетелите, В.Х. и И.К. са работели като охранители на Стаматов, третият свидетел е работел по време на убийството в чейндж бюро.

В началото на днешното съдебно заседание, защитата на Пламен Дишков отправи искане за отвод на представителите на държавното обвинение, а в последствие и на съдебния състав и заседатели. Бургаският окръжен съд намери и двете искания за неоснователни.

Припомняме, че Пламен Дишков е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по  чл. 116, ал. 1, т. 9, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. З и 4 НК. На Тодор Неделчев е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 9, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. 4 от НК.

Кела е обвиняем „за това, че на 21 ноември 2002 г. в Бургас,  в съучастие с Бойко Стоянов - извършител и Тодор Неделчев - помагач, действайки като подбудител и помагач, умишлено умъртвил Димитър Стаматов, като убийството е извършено предумишлено и подбудителството се изразява в умишленото склоняване и убеждаване на Бойко Стоянов да извърши престъплението, а помагачесгвото се изразява в набавяне на средства — суми в размер на около 3 000 лева, малокалибрена пушка, 5 броя патрони за визираната малокалибрена пушка, даване на съвети и указания на Б. С. за начина на действие при извършване на престъплението и за заличаване на следите след извършването му“.

Ето какво още пише в обвинителния акт:

Тодор Неделчев е обвиняем в това, че на 21.11.2002 г. в Бургас,  действайки като помагач, в съучастие с Бойко Стоянов - извършител и Пламен Дишков - подбудител и помагач, умишлено умъртвил Стаматов от Бургас, като убийството е извършено предумишлено и помагачеството се изразява в умишлено улесняване извършването на престъплението чрез набавяне на средства — на неустановена дата съхранява, предава и пренася оръжието - малокалибрена пушка с оптически мерник, 5 броя патрони с два пълнителя за гореописаната пушка на Бойко Стоянов, както и че на 25.11.2002 г. предава на Б. С. сумата от 10 000 /десет хиляди/ щатски долара в левова равностойност - 19 745, 90 лева.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови