Простреляха Петър Низамов – Перата в Бургас /обновена/

Петър Низамов – Перата е бил прострелян в Бургас тази нощ, съобщиха свидетели.

За покушението потвърди и неговият приятел - журналистът Стоян Тончев. Към момента не е ясно неговото състояние, както и причините за стрелбата.

За инцидента първи съобщиха очевидци във фейсбук. 

Стрелбата е била към 22:15 в жк Изгрев, в близост до църквата. Районът веднага е бил отцепен с ленти от пристигналите на мястото полицаи.

Според свидетели униформени са откарали простреляния до болницата. 

„Те живеят в нашия блок и като слизах леля му беше там“, коментира съседка.

В 00.10 ч Стоян Тончев пусна снимки на простреляния във фейсбук. На фотосите се виждат няколко рани от куршумите, две от които опасно близо до бедрената артерия.

Перата нашумя покрай акциите по границата срещу нелегалните мигранти. След това той бе в епицентъра на различни протести у нас.

След шествието в Асеновград заради ромското нападение над местни гребци, Низамов бе арестуван след саморазправа с оператор на една от националните телевизии. Той бе задържан в ареста след проявата, като изкара зад решетките над 2 месеца.

Пресцентърът на Областна дирекция на МВР-Бургас потвърди, че простреляният в ж.к. „Изгрев“ е П.Н. Инцидентът се случва около 22:10 часа тази вечер в района на блок 41А в квартала. По първоначални данни, той е получил прострелни рани в областта на краката.

Низамов е откаран в УМБАЛ-Бургас по спешност, където му е извършена хирургическа интервенция, като са констатирани две прострелни рани. Опасност за живота му обаче няма.

В момента полицията извършва оглед на местопроизшествието. Издирват се очевидци и предстои изземването на записи от камери в района.

Очаквайте подробности!

Текст: meduzata.com 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови