Почина Канибала от Голямо Буково

Бившият корабен капитан Николай Гьоргов, по-известен като Канибала от Голямо Буково е починал от естествена смърт.

Прозвището си единственият установен в България човекоядец получи преди 24 години.  

Канибала от Голямо Буково се прочу през 1995 г., когато уби и яде части от телата двама свои съселяни - приятеля си Ангел Дзиров и 89-годишната Мира Великова, майка на тъста му.

Тогава бившият морски офицер разфасова своите жертви, след което прибира в хладилника си техни части. Изяжда черните им дробове.

След като Николай бе заловен от полицаите, признава, че е тръгнал „на лов за сърца”. После допълва, че в списъка му има още пет души, които също възнамерявал да изяде. 

Когато полицаите влизат в къщата му, пред очите им се разкрива ужасяваща гледка: кухнята е залята с кръв, а в пълна с вода кофа са накиснати човешки сърца и дроб. Част от месото е сложено в хладилника, да не се разваля.

За убийствата Канибала лежа година в ареста, после бе изпратен в затворническата психиатрия в Ловеч, защото се оказа, че страда от тежка форма на шизофрения и няколко други психически отклонения. 

След десет години човекоядецът бе освободен с указание да приема редовно предписаните му лекарства.

Докато била жива, майка му упражнявала строг контрол върху него - всеки ден го карала да си пие хапчетата. Тя обаче си починала и Голямо Буково отново се оказа в плен на страха.

Последният от шизофреничните пристъпи на Гьоргов бе през 2009 г.  Тогава Канибала влиза в местния хоремаг да пийне нещо. 

В един момент обаче вижда съселянина си Станислав Костадинов и озверява. Без да промълви дори една дума, той се мята върху него и с неистово зверство впива острите си зъби във врата му. Няколко по-смели мъже се хвърлят да го спасяват и жертвата се отървава само с отхапано парче месо и закани за убийство. 

По-късно се оказало, че Станислав предизвикал агресията на човекоядеца, след като не му платил полагащи му се надници като работник на строеж.

През 2015 г. Гьоргов започна да се занимава със земеделие и пчеларство и да усвоява евро субсидии.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови