МВР арестува и за цигари с... чай

Бургазлийка е преспала тази нощ в ареста, защото е била хваната с цигари с... чай.

На 31 октомври около 09.30 ч ул. „Ален мак“ пред дом №73 в ж.к. „Меден Рудник“, служители от четвърто Районно управление – Бургас извършили проверка на 34-годишна бургазлийка, като намерили и иззели над 40 свивки със суха тревна маса /чай за пушене/. 

Бургазлийката е задържана с полицейска заповед за задържане за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

„Чаят“, най- вероятно е билката Салвия.

Съществуват различни видове Салвия, но един от тях е с наркотично действие. Латинското име на този види е Salvia divinorum и представлява растение с големи зелени листа, кухи квадратни стъбла и бели цвететове. 

Намира се около регионите на Оахака, Мексико и е използвана от местните шамани поради силното си въздействие върху съзнанието.

От 2006 г. насам 21 държави са приели закона за забрана на определени количества наркотици, в това число и употребата на билката Salvia divinorum поради психотропните й свойства.

Начините на употреба на халюциногенната билка са най-различни. Листата могат да се дъвчат, докато са пресни, а след изсушаване да се пушат като джойнт или посредством наргиле и бонг.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови