Попчето на съд за убийството на бездомник

Невинен съм, не съм аз убиецът, твърди Петър Попчев

Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело за извършеното убийство на бездомник в градинката до ж.п. гара Бургас. Подсъдим по делото е Петър Попчев, известен в крими средите като Попчето. 

Той е обвиняем за това, че вечерта на 18 срещу 19 юни 2016 г., около 00:00 часа, в Бургас, в градинката до ж.п. гара Бургас, при условията на опасен рецидив и по хулигански подбуди умишлено умъртвил 36-годишния Николай Георгиев, като му нанесъл множество силни удари.

Вследствие на побоя е причинил на бездомника черепно-мозъчна травма и изпадане в състояние на кома, продължила до смъртта му, настъпила на 3 юли 2016 г., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия и с особена жестокост.

Окръжен съд – Бургас конституира като частни обвинители и граждански ищци К. Г., майка на пострадалия и неговата сестра, С. Й. 

Съдът прие за съвместно разглеждане в настоящия наказателен процес  предявените граждански искове – от К. Г., обезщетение за причинени й неимуществени вреди от смъртта на нейния син в размер на 200 000 лв. и обезщетение от 1 500 лв. за причинени имуществени вреди и от С. Й., обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 130 000 лв.

Съдебната инстанция счете искането на защитата на Петър Попчев, за връщане на делото на държавното обвинение поради допуснати съществени процесуални нарушения в досъдебното производство, за неоснователно. 

Бургаският окръжен съд потвърди и взетата спрямо подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Делото ще бъде гледано по общия ред. Следващото заседание е насрочено за 4 март 2020 г.

Попчев бе задържан на 12 декември м.г., защото се бе укрил, след като научи, че може да получи доживотен затвор за тежкото престъпление.

„Невинен съм, не съм аз убиецът“, твърди Попчето.

Текст: meduzata.com

 

        

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови