ИАРА откри уреди на бракониери в Мандра, Вая, Порой и Луда Камчия

През последните дни служители на ИАРА извършиха планирани проверки и проверки по сигнали на граждани.

На 15 февруари около 18:00 часа, след извършена проверка на язовир Мандра, в близост до моста след село Димчево беше открита мрежа около 100 м поставена в работно положение. Мрежата е иззета с констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

На 16 февруари 2020 г. в 09:30 часа при рутинна проверка на езеро Вая е забелязана мрежа поставена в работно положение. Мрежите с дължина 200 м са извадени и иззети на съхранение с констативен протокол срещу неизвестен извършител. Не е установен улов на риба.

В часовия диапазон от 14:30 до 18:30 след извършен патрул по вода на язовир Мандра служители на ИАРА откриха 4 хрилни мрежи с обща дължина около 250 м, поставени в работно положение в района на Стерила. Уловената риба от вида сребриста каракуда, около 10 кг. е върната обратно във водата.

В почивните дни, след подадени сигнали на тел. 112 инспектори на ИАРА извършиха проверка на язовир Порой и река Луда Камчия, село Листец. На язовир Порой са открити 3 нерегламентирани мрежени уреди „кош“ за улов на езерен рак. 

На река Луда Камчия са установени и извадени от работно положение 7 мрежи с обща дължина около 250 м. Акцията е извършена съвместно със служители на ОД на МВР Айтос. За извършените проверки са съставени 2 констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови