Гонка край езерото Вая между инспектори и бракониери

Инспектори на РК Бургас извършиха планирана проверка с патрулна лодка ИАРА 29 в язовир Мандра, където бяха установени 2 мрежи с обща дължина 100 м.

По-късно, след получен сигнал на тел.112, екип от инспектори на РК Бургас и служители на Обща администрация,  отново организират проверка на язовир Мандра, където са установени и извадени от работно положение 2 хрилни мрежи с обща дължина 100 м. 

Мрежите са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител. По време на проверката, служителите на ИАРА получават втори сигнал за извършване на нерегламентиран риболов в езеро Вая. 

Малко след 19:00 часа същият екип заедно с доброволни сътрудници преориентират проверката и се насочват към посоченото място в сигнала. Пристигайки на местонарушеието, инспекторите забелязват лодка с  три лица, които залагат мрежи във водоема. 

В процес на организиране и пускане на патрулната лодка във водата, нарушителите забелязват контролните органи на ИАРА, възпрепятстват проверката и след последвала гонка успяват да избягат от местонарушението, като се укриват  в гориста местност около езерото. 

От водите на Вая са извадени 8 мрежи с обща дължина 400 м с улов в тях на риба от вида шаран. Рибата 12 кг е върната обратно във водата, а мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

ИАРА изказва благодарност на всички, взели участие в акцията  и за съдействието на доброволните сътрудници.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови