Блъснатото от микробус 3-годишно дете е с опасност за живота

В резултат на проведените допълнителни полицейски действия по отношение пътния инцидент в с. Росен, възникнал на 26 юни около 19.00 ч. на кръстовището на улиците

„Андон Стоянов” и „Хан Аспарух”, уточняваме, че при  извършване на ляв завой в задната част на микробус „Фолксваген Транспортер”, управляван от 31-годишен мъж от с.  Росен, се блъснало бягащо и внезапно пресякло пътното платно три  годишно  момиченце  от същото село. 

От инцидента детето получило черепно-мозъчна травма и с опасност за живота е настанено за лечение в отделение „Реанимация” към УМБАЛ - Бургас, където е откарано от водача на микробуса, който е съсед на детето. 

Поради това си действие /отвеждане на пострадалото момиченце до болницата/, в първоначалното съобщение е упоменато, че водачът е напуснал местопроизшествието и е издирен допълнително за сваляне на обяснения и тестване за употреба на алкохол или наркотици / и двете проби са били отрицателни/. 

Водачът работел към строителна фирма и малко преди инцидента откарал служителите по домовете им. Пътният инцидент е допуснат при прибирането му към собствената къща, съседна на къщата на пострадалото момиченце. 

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови