Полицаи ловиха пияни шофьори по морските курорти

Пияни шофьори са били хванати през уикенда от полицаи по морските курорти в Бургаско, съобщиха от полицията.

Един се  опитал да подкупи проверяващите, а друг е направил ПТП, уточниха от МВР

На 8 август около 04.40 ч в Приморско, служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка мотоциклет «Ямаха Маджести 400», със софийска регистрация, управляван от 37-годишен софиянец, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,18 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На същата дата около 21.40 ч. в района на пътя Черноморец - к-г «Градина», служители от Граничен полицейски участък спрели за проверка лек автомобил, шофиран от 25-годишен мъж от Русе, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2.47 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Отново на 8 август в 21.57 ч служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка л.а. «БМВ 740», с русенска регистрация, управляван от 25-годишен русенец, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,47 промила. Мъжът е задържан и отведен в Районно управление - Созопол. Пристигайки пред сградата на полицейското управление, русенецът подхвърлил на задната седалка в служебния автомобил четири банкноти с номинал 20 лева и една банкнота с номинал 10 лв. /общо 90 лв./. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 август около 22.20 ч на бургаската улица «Вая», служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Митцубиши», с бургаска регистрация, управляван от 27-годишен мъж от Котел, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2.41 промила. Водачът отказал да даде  кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На същата дата около 22.30 ч. на главната алея до хотел «Юпитер» в Слънчев бряг, водачът на CDV / четириколесно превозно средство за кратки разстояния/ - 46-годишен румънски турист предизвикал ПТП с материални щети, като при тестване за употреба на алкохол, дрегера отчел - 1,49 промила. Румънецът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е със заповед зазадържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови